torsdag 10 december 2015

Året som gått

Under 2015 har vi framförallt satsat på att synas.

Året inleddes med Try out the hijab-day den 31.01 på Rewell Centers torg. Det finns en väldigt fin video från detta evenemang på youtube. Det ordnades tillsammans med Unga muslimer och blev ett väldigt lyckat tillfälle.

Sedan var det ganska lugnt på evenemangsfronten fram till 09.08 då Meillä on unelma ordnades på flera olika håll i Finland som reaktion på Immonens uttalande mot mångkulturalismen. Bland annat svenska YLE skrev om evenemanget. Det ordnades med väldigt kort varsel vilket gav upphov till sina missöden men i det stora hela löpte det väldigt smidigt med tanke på omfattningen av evenemanget.

Ljuständning för världens våldsoffer ordnades 02.10 på Vasa torg vid Frihetsstatyn. Tyvärr sammanföll det med att stormen Valio drog in över landet så evenemanget blev kort. Nytt försök nästa år!

Världens dag/Maailman päivä ordnades av Mirahuset (numera Fannyhuset) i Vasa Övningsskolas gymnastiksal. Flera politiska partier (såsom De Gröna, SDP och Vänsterförbundet) deltog och flera andra föreningar (bla UN Women, Kpanlogo Yede). Vi skrev ett eget blogginlägg om evenemanget med flera bilder och ser fram emot mera samarbete med Fannyhuset.

The day for tolerance and multicultural food inföll 16.11 och vi bestämde oss för att alla intresserade skulle få utforma det på eget vis. Vi skapade ett evenemang på facebook samt skickade ut e-post åt kommunerna runtom i Österbotten med en uppmaning att bjuda på något annat än den vanliga finska husmanskosten. Petalax, Närpes och Jakobstad meddelade oss att de deltog och i Jakobstad ordnade de ett suveränt tillfälle (se ÖTs artikel)! Nästa års evenemangssida är redan uppe och vi hoppas på minst lika många deltagare nästa år.

För att synas åt vår målgrupp 13-30 åringar deltog vi i KnowHow mässan på Botniahallen i Smedsby/Korsholm. Vi delade även ut Röda Korsets material på vårt bord, ordnade lotteri, sålde våra tygkassar samt fick en hel del nya medlemmar. Finns också som eget blogginlägg!

Tillsammans med Röda Korsets avdelning i Vörå samt Folkhälsan Utbildning ordnade vi en Höstfest för alla intresserade av att knyta nya vänskapsband över språk- och kulturgränserna. Blev skrivet på bloggen tidigare om det och en VINTERFEST är under planering (men inväntar snön).

Totalt har Vasas lokalgrupp fått 107 nya medlemmar under 2015 (dessa är alltså de nya medlemmar som bor inom Vasas lokalgrupps verksamhetsområde, inte hela landet) varav över 30 medlemmar anslöt sig i november. Så synligheten har absolut gett resultat.

Vi siktar nu på 2016 med många nya evenemang, samt en del som återkommer. Vi hoppas att 2016 ska föra med sig lika många nya bekantskaper och intressanta möten, nya medlemmar, nya samarbetspartners och förstås ett fredligare samhällsklimat för alla i landet.

Så nu vill vi i styrelsen tacka för det gångna året och önska er alla;

Happy Holidays
&
A Happy New Year!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar