måndag 19 oktober 2015

På gång just nu

Idag har UMR Vasa fått en egen e-postadress: umrvasa@gmail.com, så nu behöver ni inte längre fundera på vem ni skall skicka era tankar, förslag, tips och åsikter åt utan allt får skickas till en och samma!
Dessutom vet nu föreningar, företag och media genast av vem mailet sänts.

Detta är dessutom vårt första inlägg på vår nya blogg! Här kommer vi att be om åsikter, meddela om kommande evenemang, efterlysa organiseringshjälp med mera. Och såklart är det fritt fram att kommentera alla inlägg men vill påminna om att god ton och gott uppförande ska beaktas även här!
Så alla osakliga och osmakliga kommentarer kommer att tas bort utan förvarningar.

Till höger på vår blogg finns det länkar till medlemsanmälan, vår lokalgrupps samt hela Finlands UMR FaceBook-sidor. Om ni inte redan varit och gillat dessa föreslår jag ni gör det för att vara informerad 24/7 vad som händer.

Så vad sysslar vi i styrelsen med just nu?


  • 02.10.2015 hade vi ljuständning till minne av våldsoffer. Tyvärr tvingade stormen Valio oss att avsluta tillfället i förtid.
  • 24.10.2015 kommer vi att delta i Världens dag (ordnas av Mirahuset) vid Övningsskolans gymnasium i Vasa kl. 12-15. Så passa på och kom och träffa en del av oss i styrelsen, prata en stund, njut av allt annat program och om ni inte redan är medlemmar så kan ni passa på och bli!
  • 16.11.2015 är det Mångkulturella matdagen och Internationella dagen för tolerans. Vi vill då uppmana alla att pröva på nya maträtter, umgås med nya människor och reflektera kring tolerans genom vårt evenemang (kan också meddela att alla skolor och servicekök i Jakobstad kommer att uppmärksamma dagen).
  • 20.11.2015 ordnar vi tillsammans med Finlands Röda Kors (Vörås avdelning) en Höstfest för asylsökanden och ny-utbildade stödpersoner. 
  • I mars 2016 planerar vi en parad för att uppmärksamma följande dagar; Terroroffrens minnesdag, Avskaffande av rasdiskriminering, Sanning om kränkning av mänskliga rättigheter, Minnesdag för slaveriets offer samt Jämlikhetens dag. Detaljer kommer senare. 
  • 06.08.2016 planeras en ljuständning till minne av Hiroshima. Detaljer kommer senare.
  • I oktober 2016 (kring Religionsfrihetsdagen) funderar vi på något evenemang. Här får ni gärna komma med ideér på vad! Har försökt hitta alla församlingar (inom alla olika religioner) som finns i Vasa men vad ska vi göra? Ska vi ha en aktivitetsdag, presentation av församlingarna, middag/caféträff eller något helt annat? Kom med tips, råd, synpunkter eller information, här eller på e-post!
Och det är väl allt vi har att berätta just nu. 
Trevligt att ni tittade in, och vi hörs senare!

//Styrelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar